Vremea se încălzeşte! Meteo pe trei zile

Sunday, 17 May 2015, 16:39 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în regiunile sudice şi la munte, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 28 de grade în sudul Olteniei. În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab şi moderat. La amiaza, 25...26 de grade.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab şi moderat. La amiaza, 25...26 de grade.

La munte vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei când doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă. La amiază vor fi 18 grade la Stâna de Vale si Predeal, 17 la Paltinis, 16 la Sinaia 1500, 15 la Semenic si 10 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare vremea va fi în general frumoasă şi regimul termic, normal. Maximele vor fi cuprinse 19 - 20 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 16 şi 18 grade.VREMEA PE 2 ZILE
Marţi, vremea se va menţine în general frumoasă şi se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Vor fi unele înnorări după-amiaza şi seara în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi în regiunile sudice dar numai pe arii restrânse se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade pe litoral şi 30 de grade în Banat şi Lunca Dunării.

În Capitală, vremea se va menţine predominant frumoasă, cu cerul variabil. 13-15 grade dimineata si o maxima mai ridicată decât luni, 28...29 de grade.

Miercuri va fi şi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade la Constanta şi 31 de grade la Timisoara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales după-amiaza, în vest şi nord-vest unde, pe spaţii restrânse, vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului, ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile numai cu totul izolat. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului şi la munte.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat catre slab, seara. Dimineata, 12 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.


REGIUNI
În regiunile intracarpatice, vreme frumoasă cu soare aprope toată ziua, doar la munte ceva înnorări şi averse răzleţe. Temperatura la amiază porneşte de la 21 de grade în Maramureş şi în nordul şi estul transilvaniei la Satu Mare, Zalau, Bistrita şi Miercurea Ciuc şi ajunge la 26 de grade la Timişoara.

Vreme bună şi în sud dar nu tot atat de mult soare, ba chiar izolat pot fi ploi dar slabe si de scurtă durată. După maximele ce se vor înregistra, ziua va fi una de vară: 28 de grade la Drobeta Turnu Severin, 27 la Craiova, 26 la Giurgiu si Calarasi, 25 la Ploiesti.

Şi în Dobrogea sunt posibile ploi slabe trecătoare dar aspectul general al vremii nu va fi prea mult afectat. La amiază vor fi 23 de garde la Tulcea si 19 la Constanta.

Vreme în general frumoasă şi în Moldova, cu cer variabil, vânt cel mult moderat si maxime de la 19-20 de grade in nordul regiunii pina la 25 de grade la Focsani.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri