Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se întorc ploile! METEO PE TREI ZILE

Monday, 28 July 2014, 17:21 Sursă: REALITATEA.NET

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade, mai ridicate, spre 33...34 în regiunile sud-estice, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.

BUCURESTI
În Capitală avem parte de soare, dar temporar se adună şi norii şi cel mai probabil spre amiază sunt posibile averse, însoţite de fenomene electrice şi vânt. Dimineaţa, 19...20 de grade, iar maxima va fi de 31...32 de grade.


MUNTE
La munte, vor mai fi intervale cu manifestãri de instabilitate atmosferică, dar la nivel local şi la intensitate mai redusă faţă de zilele precedente. Astfel, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtă duratã ale vântului. Cantitãţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţã de intervalul anterior – maxime de 15 grade pe vf Toaca, 23 de grade la Predeal, 20 de grade la Păltiniş şi 21 de grade la Stâna de Vale.

LA MARE
La mare va fi o zi frumoasă, dar foarte caldă. Soarele va străluci pe toată durata zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare. Temperatura aerului nu va fi mai mare de 30 de grade, dar umezeala va fi ridicată, astfel indicele temperaturã-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80, iar disconfortul termic va fi accentuat. Apa mării va avea o temperatură cuprinsă între 24 şi 26 de grade, chiar mai caldă spre nordul litoralului.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, căldura este moderată de ploi şi vânt. Aşadar, astăzi nu se depăşesc 30 de grade în această parte a ţării – maxime în general de 27...28 de grade. Local se vor semnala averse, însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt. Vor fi condiţii de grindină, iar mai ales la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate.

Ploi torenţiale şi astăzi în Oltenia şi vestul Munteniei, unde după cum spun meteorologii se mai pot cumula, izolat peste 25 l/mp. În aceste zone cu ploi, temperaturile sunt modeste (cel mult 26 de grade la Craiova, Piteşti şi Târgu Jiu). În Bărăgan, soarele domină atmosfera şi ridică mercurul în termometre spre 33 de grade.

În Dobrogea, vremea rămâne frumoasă, dar foarte caldă la amiază, când, izolat se va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Valorile maxime ale temperaturii ajung la 30 de grade la Constanţa şi 32 de grade la Tulcea.

Şi în Moldova predomină soarele, dar spre după-amiază şi în orele serii, mai ales în apropierea munţilor şi pe arii restrânse vor fi averse, însoţite de fenomene electrice şi vânt. Temperaturile depăşesc uşor mediile climatologice – maxime de 32 de grade la Galaţi, Vaslui şi Iaşi, 31 de grade în Bacău şi 28 de grade la Piatra Neamţ şi Suceava.

VREMEA PE DOUA ZILE
Ziua de miercuri se anunţă în general însorită şi caldă, mai caldă decât în mod normal la acestă dată. Termometrele vor artăta între 28 de grade la Suceava şi Miercurea Ciuc şi 34 de grade la Călăraşi. Ploi de scurtă durată vor fi după-amiaza, local în zonele montane şi submontane şi izolat. După căderea serii instabilitatea atmsoferică se va accentua în sud-vest, unde vor fi averse torenţiale, însoţite de vânt, descărcări electrice şi izolat grindină.

În Bucureşti, cerul va fi în general senin, vântul va sufla slab, cel mult moderat, iar temperatura va creşte de la 19 grade în zori, până la 33 de grade la amiază.

Joi în regiunile vestice şi sud-vestice, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. În aceste regiuni vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului soarele arde cu putere, iar ploile îşi vor face apariţia pe arii restrânse, după-amiaza şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 la Drobeta Turnu Severin în condiţii de ploaie şi vânt şi 34 de grade, tot în sud-est, la Călăraşi.

În capitală, joi se mai adună şi norii, dar şansele de ploaie şi descărcări electrice sunt minime. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, uşor peste media climatologică specifică acestei perioade.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA