Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Surpriză meteo în primele zile din 2020

Tuesday, 31 December 2019, 09:57 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Temporar vor fi înnorări și pe spații mici trecător vor fi precipitații slabe mixte în Moldova, unde în primele ore ale intervalului vor favoriza depuneri de polei, iar seara în sud-est. 

La munte, dar și în Maramureș și Transilvania, izolat va ninge. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele pot depăși 80 km/h, viscolind si spulberând zăpada dar local si în Moldova, în sudul și sud-vestul Olteniei insa la cote mai reduse.

În Capitală, dimineata -5...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Peste zi, temperatura va avea valori în jurul celor normale. Maxima la amiază, 5-6 grade. Cerul, mai mult senin în primele ore va avea înnorări temporare în restul zilei.

Surpriză meteo în primele zile din 2020

În prima zi din an, temperatura va avea valori în general în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Valorile maxime se vor încadra între -1 grad la Miercurea Ciuc și 8 grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, însă doar izolat și trecător se vor semnala precipitații slabe - ninsori la munte și în centru și mai ales lapoviță în estul țării. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse localsi în centru, est și sud-vest.

În Capitală, -2…0 grade dimineata si 6...7 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat.

Joi, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la munte, unde doar izolat și trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad in estul Transilvaniei și 6 grade la Drobeta.

În Bucureşti, vremea va fi normală din punct de vedre termic. În jur de -4 grade dimineata si 4…6 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri