Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

TOP 5 imagini controversate surprinse pe Marte

Saturday, 28 January 2017, 14:35 Sursă: REALITATEA.NET

Deşi acestea sunt, probabil, majoritatea doar iluzii optice sau forme care seamănă cu anumite obiecte, lista este una interesantă, datorită controverselor stârnite de aceste imagini. Iată ce include top 5, potrivit Go4it:

1. Faţa. Sonda Viking 1 a surprins în 1967 la suprafaţa planetei ceea ce pare a fi o faţă. Au fost voci care au susţinut că este vorba de scheletul unui extraterestru de mari dimensiuni sau de un monument al unei civilizaţii dispărute. Imagini de rezoluţie înaltă făcute în aceeaşi zonă în 2011 au demontat aceste ipoteze.

2. Piramida de pe Marte. Sunt persoane care cred că marile piramide de pe platoul Giza din Egipt au fost construite de extratereştri. O astfel de structură a fost observată şi într-o imagine de pe Marte, fapt care a alimentat aceste teorii. Potrivit experţilor NASA, „piramida” este doar o piatră cu o înălţime de 10 cm, care a fost scoasă din context.

3. Statuia antică. Într-o altă imagine, vânătorii de extratereştri au descoperit o altă structură care semănă cu faţa unei statui. Cercetătorii spun că „monumentul” este doar un rod al imaginaţiei umane şi al umbrelor.

4. Bustul. Roverul Spirit al NASA a trimis pe Terra mai multe imagini, iar într-una apare ceea ce pare a fi un bust.

5. Nava spaţială. Văzută într-o poză făcută de roverul Curiosity în 2015, „nava” apare pe marginea unei ridicături de pământ. NASA susţine că este doar o piatră. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE