Studiu care îngrijorează omenirea: "Am putea fi mai puţin umani decât am crezut"

Thursday, 24 March 2016, 13:37, Sursă: REALITATEA.NET

ADN-ul tău este mai puţin uman decât au considerat anterior oamenii de ştiinta. Nu mai puţin de 19 fragmente non-umane de ADN au fost descoperite. Rezultatele cercetării se bazează pe analiza a 2.500 de persoane.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Michigan, SUA, au menţionat că o porţiune a noului ADN, descoperită în aproximativ 50 de studii, are o compoziţie genetică intactă a unui virus complet. Deocamdată, nu se ştie dacă aceasta se poate sau nu diviza. Dar, potrivit oamenilor de ştiinţă, acestea pot afecta oamenii care sunt purtători.

”Se dovedeşte că am putea fi mai puţin umani decât am crezut ”, este menţionat în raportul publicat în HNGN News.

Rezultatele cercetării afirmă că noile fragmente de ADN non-uman au fost lăsate de viruşii care au infectat prima dată strămoşii omului, cu sute de mii de ani în urmă.

Fragmentele virale au fost identificate prin compararea genelor cu un genom uman de "referinţă". Retrovirusurile endogene umane (HERVs) sunt virusurile antice care au reuşit să lase replici gentice identice cu ADN-ul lor în ARN-ul genomului strămoşilor noştri.

Sursa: descopera.ro

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage