PREVIZIUNE SUMBRĂ: Într-o lume postapocaliptică, ŞOBOLANI URIAŞI ar stăpâni planeta

Monday, 10 February 2014, 18:29, Sursă: REALITATEA.NET

În cazul în care în viitor se va produce un eveniment care va antrena încă o dispariție în masă a speciilor, și a oamenilor ca specie dominantă, planeta ar putea să le rămână șobolanilor care sunt considerați drept animalele care au printre cele mai mari șanse de a rezista unui astfel de eveniment apocaliptic și care au capacitatea de a-și reface foarte rapid populația, putând ajunge specia dominantă, de la capătul noului lanț trofic, conform unui material publicat de LiveScience.com.

Adaugă părerea ta

În plus, după ce evenimentul apocaliptic și efectele sale vor trece, șobolanii, odată ajunși la capătul lanțului trofic, când nu vor mai avea prădători, vor începe să crească în dimensiuni.

Fauna și flora terestră au fost afectate de fenomene de dispariție în masă de cel puțin 5 ori în istoria geologică, cel mai recent astfel de fenomen producându-se în urmă cu 65 de milioane de ani, când au dispărut dinozaurii. În absența dinozaurilor, mamiferele au profitat de nișa trofică eliberată, au repopulat planeta și au ajuns să domine lumea vie, potrivit agerpres.ro.