Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai funcţionează creierul uman după o decapitare? 10 întrebări fără un răspuns ştiinţific clar

Sunday, 30 March 2014, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar si asa, raman intrebari despre noi carora nu le putem raspunde pe deplin si mistere pe care oamenii de stiinta nu le-au descifrat inca, noteaza Listverse.

De ce avem grupe de sange diferite?

Omul a inceput sa evolueze inca de acum 20 de milioane de ani, timp in care grupele de sange s-au definitivat si s-au impartit dupa cum le stim astazi. Fiecare grupa in parte contine anticorpi care ataca anumite bacterii sau substante ce intra in corp.

Totusi, cercetatorii nu au reusit nici pana acum sa stabileasca rolurile exacte ale antigenilor, dar au descoperit ca persoane cu anumite grupe de sange sunt mai predispuse la o serie de boli decat altele.

Mai functioneaza creierul uman dupa o decapitare?

Cu toate ca exista legende urbane si povesti de groaza in care capetele retezate continua sa scoata sunete, sa clipeasca din ochi, nu exista dovezi certe ca si creierul mai este activ dupa o decapitare.

Totusi, un experiment realizat in Franta a scos la iveala ca ochii continua sa se miste pentru scurt timp chiar si dupa o decapitare, iar creierul ar continua sa fie functional timp de circa 30 de secunde.

 

Citeşte mai mult pe ziare.com


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE