Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Găina din Iad", numele unuia dintre cei mai noi și mai înfricoșători dinozauri

Monday, 24 March 2014, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

„Este vorba despre un prădător masiv, cu un cap extrem de asemănător cu al unei găini, dinozaur care era acoperit, aproape sigur cu pene. Animalul avea circa 3 -3,5 metri înălțime și ar fi oferit, cu siguranță, o priveliște îngrozitoare”, declară Emma Schachner de la Universitatea Urtah în revista de specialitate PlosONE, scrie stiintasitehnica.com.

„Am glumit atunci când l-am numit Găina din Iad însă, fără nicio exagerare, este un nume care i se potrivește perfect”, adaugă Matt Lamanna, liderul echipei de specialiști de la Muzeul Smithsonian.

Dinozaurul cu pricina a fost botezat Anzu wyliei – Anzu fiind numle unui demon înaripat din mitologia mesopotamiană, în timp ce Wylie este numele nepotul îndrăgostit de dinozauri al curatorului Muzeului Smithsonian.

Scheletul aproape complet al lui Anzu wyliei a fost descoperit în formaținea geologică de la Hell Creek, formațiuni celebră pentru mulțimea fosilelor de T-Rex și Velociraptor descoperite aici de-a lungul timpului. Este cu atât mai important cu cât A. wyliei este cel mai mare oviraptozaur, grup de dinozauri înrudiți cu păsările, descoperit vreodată în SUA. De asemenea, el este și cel mai tânăr, perioada în care a trăit fiind foarte apropiată de momentul extincției acestor animale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE