Descoperirea din vremuri biblice care ar putea schimba istoria Ierusalimului

Saturday, 26 April 2014, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

In prezent, se crede ca Zidul Plangerii a facut parte din proiectul de extindere al Templului Muntelui de pe vremea regelui Irod, dar noile descoperiri ar demonstra ca acesta ar fi fost ridicat cateva generatii mai tarziu.

A fost descoperita o dalta a unui zidar, veche de aproximativ 2.000 de ani, care ar fi fost folosita la constructia Zidului de Vest al Ierusalimului. S-au mai gasit si alte obiecte care includ o sabie romana, vase de gatit, un clopot de aur, monede si un sigiliu, potrivit Discovery News.

Arheologul Eli Shukron care lucreaza pentru Autoritatea pentru Antichitati din Israel a gasit dalta, vara trecuta, in timpul unor sapaturi din apropierea unui tunel de langa Zidul de Vest.

Este adevarata povestea Arcei lui Noe din Biblie? Raspunsuri stiintifice uimitoare

Masiva structura cunoscuta si sub numele de Zidul Plangerii este venerata de evrei datorita faptului ca ea este unica ramasita a celui de-Al Doilea Tamplu, distrus de romani in anul 70 d.Hr.

"Dalta a fost gasita intr-o gramada de piatra care a cazut de la zidarii care au lucrat la Zidul de Vest. Oamenii se roaga si saruta aceste pietre sfinte in fiecare zi, dar cineva le-a modelat, le-a cioplit si le-a asezat acolo. Niste muncitori care aveau unelte. Astazi pentru prima data putem atinge o dalta care a apartinut unuia dintre ei. Am gasit-o la baza Zidului de Vest, la aproximativ 6 metri. Nu am nicio indoiala ca aceasta provine din timpul construirii zidului", a spus Shukron.

Istoria arata ca extinderea masiva a Templului Muntelui, care a inclus si al Doilea Templu, ar fi avut loc in timpul regelui Irod. Dar se pare ca Zidul de Vest nu a fost construit de catre Irod, cel mai sangeros tiran din Biblie.

Sapaturile lui Suhkron au scos la iveala mai multe monede gasite sub zid si care dateaza la zeci de ani dupa moartea lui Irod, ceea ca ar sugera ca Zidul Plangerii ar fi fost finalizat mult mai tarziu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri