Cele mai ciudate reacţii ale corpului uman, explicate ştiinţific

Friday, 27 November 2015, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

De ce ti se face pielea gaina cand auzi o melodie cu mare incarcatura emotionala si cum este oare posibil sa te manance ochiul? La aceste intrebari, dar si la altele care vizeaza bizareriile corpului uman, oamenii de stiinta au gasit explicatii.

Adaugă părerea ta

De ce plangem cand radem cu pofta

 

Din ras in plans, toti am trecut prin aceasta stare in momente in care radeam cu atata pofta incat ne-au dat lacrimile. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland (SUA) au constatat ca plansul si rasul sunt, de fapt, reactii psihologice similare. Ambele au loc in momente de excitare emotionala puternica. Desi multi dintre noi asociem plansul unei stari de tristete, de suparare, generarea lacrimilor de catre globul ocular este un proces mult mai complex, fiind declansat de o varietate de factori. Plansul nu tine doar de tristete, el poate aparea pe fondul durerii, al nervilor, dar si al unei stari de voiosie puternice.

 

De ce ne lacrimeaza ochii de la ceapa

 

Prin taierea cepei, celulele acesteia sunt practic rupte, permitand astfel eliberarea unei enzime care produce un sulfoxid iritant pentru ochi, iar reactia fireasca a ochilor in momentul in care se simt “agresati” intr-un fel sau intr-altul este sa produca lacrimi pentru curatarea globului ocular.

Continuarea pe Lyla.ro

Alte articole din: Ultimele Stiri