Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rădoi și Mutu, cele mai bune alegeri pentru România? “Boala instalată în fotbalul românesc se vindecă treptat”

Saturday, 10 October 2020, 16:30 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, consideră că Rădoi și Mutu pot readuce performanța la echipele naționale. 

În play-off-ul pentru EURO 2020, România a pierdut în Islanda, scor 2-1. În preliminariile pentru EURO 2021, naționala de tineret a pierdut în Ucraina, scor 1-0.

Doar naivii sau răuvoitorii au considerat că victoriile naționalelor de fotbal vor veni de la sine, prin simplul fapt că cei doi tineri antrenori și foste glorii ale noastre au preluat funcțiile de antrenori. Ca și-n societatea românească, în fotbal avem o derivă care s-a instalat în urmă cu mai mulți ani, ca rezultat al mizerabilelor jocuri de culise între patronat, arbitraj, FRF, Ligă, jocuri care-au ucis gustul pentru performanță, selecția la echipele naționale, și-n final și finanțarea corectă a cluburilor realizată din pasiune, dar și din calcul economic judicios.

Echipa de seniori a pierdut cu Islanda, și desigur că suntem dezamăgiți. Însă, dacă dorim să fim corecți când judecăm, trebuie să observăm că pe teren a dominat și ne-a învins NEO-SPIRITUL ROMÂNESC, DEFETIST ȘI PANICARD, instalat treptat, dar plenar, în corpusul nostru societal, în cei 30 de ani de buimăceală națională, perioadă pe care o experimentăm trăind tragic, după lovitura de stat din 1989, rămasă și ea neelucidată și nejudecată. Declarațiile lui Mirel Rădoi de după meci mi-au demonstrat nu doar că e lucid și pricepe bine care sunt hibele profunde ale fotbalului nostru, dar și-a demonstrat încă o dată CURAJUL ASUMĂRII ȘI AL AUTOEXPUNERII, ingrediente ce l-au făcut și lider al generației sale, iar pentru toate acestea, îl aplaud!”

Citește postarea integrală a lui Cozmin Gușă pe realitateasportiva.net.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT