Procurorul general al României, anunţ de ultima oră despre dosarele lui Oprea şi Tobă

Thursday, 01 September 2016, 21:09, Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, pentru News.ro că a primit solicitările DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Petre Tobă şi a fostului vicepremier Gabriel Oprea, el precizând că cererile vor fi examinate vineri.

Adaugă părerea ta

”Mâine dimineaţă vor fi lucrările la mapă. Au ajuns în această după-amiază (solicitările DNA de înpere a urmăririi penale - n.r.) Mâine le vom examina şi mâine va merge una şi pe urmă cealaltă. O să meargă în ordinea în care le studiem. Sunt două: una care îl priveşte pe domnul fost vicepremier Oprea şi cea de-a doua pe domnul Tobă”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat, joi, procurorului general, Augustin Lazăr, să-i ceară preşedintelui României încuviinţarea urmării penale a ministrului de Interne, Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul privind deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA îl acuză pe Tobă că a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Ulterior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a anunţat că a decis să demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public in prag de alegeri". El mai spunea, într-un comunicat de presă, că respinge cu tărie acuzatiile aduse şi este la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii.