Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, despre sesizarea în cazul Belina: "O speţă destul de grea"

Thursday, 16 November 2017, 12:10 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă este o decizie grea având în vedere că instanța constituțională s-a mai pronunțat pe o speță similară, șeful CCR a replicat:

"La o asemenea întrebare atât de provocatoare nu vă răspund. Nu cred că m-am pronunțat la o așa o speță și vă rog să vă uitați bine la tot ce am spus, pentru că veți merge în altă parte, la altceva. (...) Mă întrebați de cauza de azi după ce ne vom pronunța. O să vă dau declarațiile de rigoare". Dorneanu a subliniat că este o speță care va fi tratată "cu toată seriozitatea", "complexă și destul de grea".

El a rugat să fie așteptat rezultatul dezbaterilor, întrebat despre o eventuală amânare pentru aprofundarea cauzei și dacă o hotărâre de Guvern are același regim ca și o ordonanță de urgență. "De ce să anticipez? Stați să vedem rezultatul dezbaterilor, să ascultăm părțile și vă vom spune după deliberări. (...) De ce mă puneți să fac aprecieri prin care să anticipez oarecum soluția? De ce mă puneți în situația voită, încercată de a greși? (...) Puteți să asistați la dezbaterile din plen și la sfârșit (...) vom lua o hotărâre în funcție de rezultatul lor. O să primiți și un comunicat și eventuale declarații", a afirmat președintele CCR.

Potrivit acestuia, nu contează faptul că pentru susținerea sesizării va pleda personal ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a adăugat că oricine putea să reprezinte Guvernul. Anterior, ministrul Toader anunțase că a primit delegare de la premierul Mihai Tudose pentru a pleda la CCR în acest caz.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ