Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE, precizări de ultima oră despre românii morţi şi cei răniţi în accidentul din Ungaria

Sunday, 26 November 2017, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

 Totodată, în ceea ce priveşte cetăţenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Referitor la accidentul rutier produs în cursul zilei de 25 noiembrie 2017, în raza localităţii Szolnok-Ungaria, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetăţeni români, ‎dintre care trei cetățeni români au decedat şi cinci cetățeni români au fost răniti. Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale.

Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menţionăm că în cursul dimineţii zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internaţi cetăţenii români, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară.

În ceea ce priveşte cetăţenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite. Consulatul General al României la Szeged gestionează cu prioritate cazul, menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, cu unităţile medicale în care se află internaţi cetăţenii români şi acordă întreaga asistenţă consulară.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ