Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

MAE, anunţ de ultima oră despre starea răniţilor din accidentul de microbuz din Turcia

Wednesday, 16 March 2016, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

MAE arată că, marți, echipa consulară mobilă care s-a deplasat la locul accidentului a efectuat o nouă vizită la unitățile spitalicești din localitățile Manavgat și Antalya, în vederea asigurării asistenței consulare pentru victimele accidentului rutier și monitorizării stării de sănătate a cetățenilor români.

Astfel, MAE precizează că șapte cetățeni români internați la spitalul din Manavgat au fost externați marți, ca urmare a ameliorării stării lor de sănătate, în prezent numărul cetățenilor externați fiind de zece. De asemenea, la spitalul din Manavgat se află în continuare internați doi cetățeni români, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Ministerul de Externe susține că unul dintre cei doi cetățeni români internați în unitățile spitalicești din Antalya a fost operat marți, intervenția chirurgicală fiind finalizată cu succes. Această persoană se află în continuare la secția de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sănătate a celei de-a doua persoane este bună ca urmare a operației de șold la care a fost supusă luni după-amiaza. Potrivit MAE, în cazul acestei persoane urmează să fie stabilită data unei interveniți chirurgicale la umăr.

Familiile celor doi cetățeni români care au decedat ca urmare a accidentului s-au deplasat în Turcia, fiind sprijiniți atât de către membrii echipei consulare mobile, cât și de reprezentanții firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulară a întreprins demersurile legale în vederea obținerii certificatelor de deces și repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Echipa consulară mobilă s-a deplasat marți și la hotelul unde sunt cazați cei zece cetățeni români care au fost externați, ocazie cu care au fost purtate discuții referitoare la detaliile repatrierii.

MAE arată că în funcție de disponibilitatea curselor aeriene, cetățenii români se vor întoarce în țară miercuri și joi, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agenția de turism care a organizat excursia.

Celula de criză își continuă activitatea și menține în permanență legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu atașatul de interne de la Ankara, precum și cu reprezentantul Consulatului Onorific al țării noastre în Antalya.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ