Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, omagiu la locul atentatelor din Paris: O mână de fanatici au produs atâta suferinţă

Sunday, 29 November 2015, 23:47 Sursă: REALITATEA.NET

"În această seară am depus o jerbă la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, în semn de omagiu pentru victimele atacurilor sângeroase din 13 noiembrie. Este locul în care oameni nevinovați, printre care și doi cetățeni români, și-au pierdut viața. Dincolo de durerea și emoția care emană din acest loc, sentimentul care domină este cel de revoltă și speranță totodată. Revoltă că o mână de fanatici au produs atâta suferință, și speranță că doar unindu-ne forțele vom combate terorismul și violența extremistă, pentru a ne apăra valorile și libertățile greu câștigate", a scris preşedintele, pe Facebook.

Cel puţin 130 de persoane au fost ucise şi alte 350 rănite, într-o serie de atentate comise la 13 noiembrie în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer în faţa arenei Stade de France din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei, notează Mediafax.

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise numai în sala de concerte Bataclan. Printre cele 130 de victime se numără şi doi cetăţeni români, ucişi de focuri de armă într-un restaurant din Paris.

Klaus Iohannis a ajuns, duminică, de la Bruxelles la Paris, unde va participa la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ