Guşă: "Acest Guvern tehnocrat nu performează decât în materie de a-şi asigura indemnizaţiile"

Tuesday, 28 June 2016, 16:24, Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV pe marginea imaginii pe care Parlamentul României o are azi, dar şi a celei a Guvernului tehnocrat care, susţine consultantul politic, "nu performează decât în materie de a-şi asigura indemnizaţiile şi interesele pentru încă câteva luni".

Adaugă părerea ta

Referindu-se la incidentului petrecut marţi în Parlamentul României, când senatorul UNPR Ioan Iovescu (trecut la PSD) şi fostul său coleg de partid Constantin Popa s-au luat la ceartă din cauză că primul dintre aceştia nu dorea să își strângă lucrurile din birou, consultantul politic Cozmin Guşă a arătat că, deşi caricaturală, aceasta este imaginea reală a politicienilor din ţara noastră.

"Legat de evenimentul din Parlament pe care l-am urmărit în imagini şi ceea ce a ajuns azi Parlamentul, nu pot să nu îmi reamintesc că atunci când Cristian Diaconescu activa în acest partid, acest partid era o armată disciplinată în care, cu o anumită bucătărie internă, exista un factor de echilibru. Dar nici nu aş sublinia aşa de mult ce reprezenta UNPR-ul atunci sau ce ar putea el să fie azi, ci mai ales m-aş duce la aceste evenimente care pornesc cu discursul grobian al lui Eugen Nicolicea în faţa unui jurnalist - cu bune, cu rele - ca Moise Guran, care încerca să afle ceva şi care poate că şi în urma acelui eveniment s-a retras de la emisiune, lipsa de sancţiune politică, dar mai degrabă o primire cu braţele deschise într-un PSD care a câştigat alegerile locale în România, la fel ca şi acest domn cu bulendrele pe coridoare, domnul Iovescu, care, de asemenea, merge în partidul care dictează astăzi actele de guvernare în România - tot în PSD - şi de ce merg dânşii acolo", a afirmat Guşă.

"Doamne, cât de ruşinos şi evident e faptul că cei care legiferează sunt în afara oricărei urme de responsabilitate şi de civilitate! Iar acea motivaţie a lor că şi-ar apăra principii personale se topeşte clar şi ce trebuie să sperie cetăţenii români care votează e faptul că aceşti domni - Nicolicea, Iovescu etc - generatori de scandaluri de fapt îşi negociază viitoarele poziţii în viitorul Parlament, de după alegerile de la toamnă. Să nu ne gândim la vreo reformă, pentru că dacă vedem aceste disperări pe de-o parte a partidelor mari, PSD, respectiv PNL, care doresc să achiziţioneze, iar pe de altă parte disperarea personală a celor care fug fie în stânga, fie în dreapta, avem imaginea totală a dezastrului parlamentar în care ne află şi a viitorului Parlament, dacă se va putea chiar mai slab decât acest Parlament, care a fost cel mai slab Parlament de după 1989. Asta este imaginea zilei de azi şi ce înţelegem este că se recuperează parlamentari cu orice preţ pe de-o parte, iar pe de altă parte, acest guvern tehnocrat care trebuia să performeze în materie de soluţii, metode, decizii, nu performează decât în materie de a-şi asigura indemnizaţiile şi interesele pentru încă câteva luni, până la următoarele alegeri.

Aici, cel mai ruşinos este Dacian Cioloş, care a fost şi comisar european timp de atâţia ani, şi de la care aveam noi, cu toţii, alte aşteptări. Dacă se va confirma că azi în Guvern se discută împărţirea agenţiilor între PSD şi PNL în perspectiva alegerilor din toamnă, nu se poate ca Dacian Cioloş să se acopere cu mai multă ruşine decât asta", a subliniat consultantul politic.