Structura Guvernului s-ar putea schimba radical. Ce modificări ar urma să fie făcute

Tuesday, 28 June 2016, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

În premieră de la investire, Guvernul Cioloş ţine secretă lista cu proiecte de acte normative care vor fi dezbătute în şedinţa de marţi, 28 iunie. Motivul ar fi, potrivit unor surse guvernamentale citate de stiripesurse.ro, pregătirea unei ordonanţe care schimbă radical structura Guvernului. Miza ar fi rezolvarea conflictului dintre Secretariatul General al Guvernului şi Cancelaria Prim-ministrului, dar şi accesul politic pe funcţii, cerut de liberali în negocierile de săptămâna trecută.

Adaugă părerea ta

Guvernul a pregătit o ordonanţă prin care instituţiile şi companiile din subordinea Secretariatului General al Guvernului trec la ministere. Majoritatea vor fi preluate de Ministerul Economiei (Borc), dar şi de alte ministere (mai ales Dâncu).

Cei 13 miniştri implicaţi au fost chemaţi la Palatul Victoria pentru a semna proiectul de ordonanţă, potrivit stiripesurse.ro.

Loteria Română trece la Economie, ANSVSA la Agricultură, CNCAN la Mediu. ADS la Agricultură, Institutul pentru Memoria Comunismului - viceprim-ministru Dâncu, Statistică - Dâncu, Relații Interetnice - Dâncu, ANRM - Mediu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public Privat - Economie, Oficiul de jocuri de noroc ar putea rămâne la Cancelarie, dar ar putea deveni şi Departament la Finanţe.