Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guşă: ELENA UDREA e cea care poate să acumuleze SIMPATIA PRO-BĂSESCU într-o candidatură

Monday, 28 July 2014, 23:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu nu văd altă posibilitate la PMP decât ca Elena Udrea să ia taurul de coarne, fiind cel mai expresiv dintre potenţialii de la PMP, fiind candidatul care poate să acumuleze simpatia pro-Băsescu într-o candidatură. Candidatul care poate să decidă în turul doi diferenţa dintre candidatul alianţei PNL-PDL şi candidatul PSD este candidatul lui Băsescu. Iar acel canididat de care se pot lipi cele mai multe voturi este Elena Udrea. Nu Cristian Diaconescu. Diaconescu este un om asimilat cu stânga. Nu mai ştie lumea cine e", a spus Guşă.

Guşă susţine că Diaconescu este "foarte greu identificabil din punct de vedere public".

"Vorbim de candidatul lui Băsescu. Băsescu poate să aibă un anumit rol. Să motorizeze în plus. Nefericirea lui Cristian Diaconescu este că nu poate să fie motorizat. E foarte greu identificabil din punct de vedere public. A dovedit asta în toate campaniile. Cristian Diaconescu nu e făcut să fie candidat, e făcut să fie pus în funcţii. Are capabilitatea să îşi ducă mandatul într-un mod coerent şi fără surprize", a declarat Guşă.

Guşă susţine că dreapta nu ar avea nicio şansă cu Mihai Răzvan Ungureanu canidat: "Dreapta nu va avea nicio şansă dacă Ungureanu va fi candidautul. Ar fi putut să fie o pată de culoare dacă nu s-ar fi înregimentat. Să meargă independent. Nu are experesivitatea unei lupte atât de dure cum va fi campania electorală".

"Mircea Geoană nu mai poate fi candidatul PSD niciodată. Şi-a pierdut respectul partidului. Ca independent, nu mai are timp. Geoană ca să poată să realizeze acel bulgăre care să conteze ar trebui să înceapă din luna august să facă ceva", a mai spus Guşă.

Consultantul politic mai crede că Victor Ponta greşeşte dorind să ajungă preşedinte într-o perioadă complicată.

"Nici Iohannis, nici Predoiu nu pot să genereze emoţie. Ar trebui să genereze profesionalism şi o anumită adaptare la problemele complexe. Populismul e la Victor Ponta. Omul încearcă să ajungă preşedinte cu toate forţele, cu toţi prietenii. Ponta vrea să ajungă preşedinte cu orice preţ. Eu cred că greşeşte foarte mult înghesuindu-se, la 40 de ani, să ia funcţia de preşedinte într-o perioadă foarte complicată", a mai spus Guşă.

Guşă a analizat şi candidatura lui Kelemen Hunor: "O candidatură fără principii, fără idei, fără program, o candidatură clasică a preşedintelui UDMR. Nu face altceva decât să încerce să prezerve şi să negocieze nişte voturi pe care nu le va putea influenţa. Acele voturi nu le va putea orienta oricât ar promite el celor cu care negociază pentru că voturile în comunitatea maghiară astăzi sunt direcţionate de către baronii maghiari, indiferent cum îi cheamă. Candidatura lui Kelemen e interesantă, dar cvasi-inutilă, neaducătoare de beneficii în turul doi".

Guşă: Victor Ponta nu promovează în PSD scenariul Maior - premier de frica baronilor

 

Guşă: Schimbarea lui Oltean de la DGIPI nu se putea face fără o discuţie Ponta-OpreaAlte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ