Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gușă: Liviu Dragnea, sub o triplă presiune! Mă bucur că personaje ca Ponta s-au autoexclus

Friday, 16 December 2016, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

"A avut examene grele. Examenul mai greu de-abia acum vine. Pentru că Liviu Dragnea trebuie să iasă la tablă și să ne prezinte lista posibililor miniștri, atenție, sub o triplă presiune. Presiunea partidului, care va dori să-și impună niște oameni, presiunea instituțiilor statului, care s-au obișnuit să-și impună niște oameni, și presiunea firească a propriei rețele de susținători, cunoscuți, oameni cu expertiză. Sub această presiune, total subiectivă, Dragnea trebuie să vină și să ne convingă că n-a câștigat degeaba și să aducă niște profesioniști care să ducă România prin furtună, în plan guvernamental. Ceea ce se întâmplă în zonă, dublat de acel program extrem de ofertant, dar greu de pus în aplicare, aceste presiuni nu se pot rezolva decât de niște profesioniști și e foarte bine că vor fi supervizați de al doilea rând de profesioniști din acea comisie de monitorizare. Însă Liviu Dragnea urmează la tablă, mai ales pe acest subiect al unor profesioniști, oameni corecți care să vină să administreze în avantajul României", a spus consultantul politic. 

Acesta a subliniat că, în ceea ce privește pacea dintre Iohannis și Dragnea, președintele PSD acționează corespunzător, dar și că este de părere că autoexcluderea unor oameni precum Victor Ponta este un lucru bun.

"Și, sigur, al doilea lucru, pe care văd că-l administrează corespunzător, această pace cu preșdintele Iohannis, chiar dacă nu e cu simpatie reciprocă, pe care cel în avantaj trebuie să o administreze cu larghețe. Pentru că cel în avantaj astăzi este Liviu Dragnea. Repet, supărarea lui Klaus Iohannis are o cauză, este firească și este de înțeles. Astea sunt lucrurile care vor fi discutate, lucruri foarte importante de această dată. Avem un final de an foarte important pentru România, chiar unghiular, în care nu e loc de mingicăreli. Mă bucur că personaje ca Victor Ponta s-au autoexclus. Mai rar am văzut așa ceva, atâta voință de a face rău partidului care ți-a dat fostul de premier, care te-a făcut mare, cum a făcut Victor Ponta, care a încercat și poate a reușit să păgubească PSD de câteva procente care i-ar fi adus majoritatea absolută. Dar mai mult, acest joc de copil mic, cum spuneam eu că preferă să se joace tot timpul cu lopețica în nisip, deja devine prevestitor de rele în ceea ce-l privește. Pentru că în intevențiile lui de la televiziune care nu spun nimic și plimbările de astăzi din Viena sunt elemente care nu-l aduc în postura de om serios. El dorește să se plimbe prin Viena, în același timp să facă intevenții la televizor care să iasă din linia partidului și care să mai deranjeze încă o dată, dacă poate, o anumită așezare, fie prin așa-zise laude otrăvite la adresa unor colegi, fie prin critici prea virulente care să-l enerveze mai rău pe Klaus Iohannis, în așa fel încât nimeni să nu se mai poată înțelege dintr-un singur motiv, că el n-ar mai fi la această masă. Rușinos, rușinos, rușinos pentru un om matur deja. A rămas ca un copil care se joacă cu lopețica în nisipul politicii românești", a conchis Cozmin Gușă. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ