Grup de lucru la nivelul Guvernului, pentru sistemul de avertizare prin sms

Monday, 18 September 2017, 12:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit acelorași surse, prima ședință a grupului de lucru se va desfășura luni, de la ora 15,00, la sediul ANCOM, anunţă Agerpres.

Premierul Tudose a precizat, luni dimineață, la Radio România Actualități, că reprezintă o prioritate punerea în practică a unui sistem eficient de alarmare.

"Ceea ce va fi o prioritate, începând cu ziua de astăzi, să stabilim un sistem de alarmare funcțional. Este o idee, m-am sfătuit și azi-noapte cu specialiștii, ca, prin intermediul intermediul rețelelor de telefonie mobilă, toți cei aflați în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene extreme să primească o avertizare pe telefon și aici va trebui să lucrăm cu ISU și cu operatorii de telefonie mobilă. De asemenea, rolul radioului public este, după părerea mea, esențial în acest sens", a declarat șeful Guvernului.

Tudose va merge luni după-amiază în zonele din vestul țării afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discuții cu reprezentanții autorităților locale și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în scopul evaluării situației din teren și identificării celor mai rapide măsuri de intervenție și de sprijin pentru persoanele și comunitățile afectate.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri