Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacian Cioloş ar putea merge la o importantă reuniune internaţională, în locul lui Iohannis

Monday, 22 August 2016, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

A 71-a Adunare Generală a ONU va începe pe 13 septembrie, la New York. Potrivit unor surse politice, la eveniment ar putea participa premierul Dacian Cioloş din partea României.

În 2015, România a fost reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis. Anul acesta, Iohannis nu va merge în Statele Unite la Adunarea ONU, au precizat, pentru News.ro, surse oficiale. Programul premierului Dacian Cioloş nu a fost însă definitivat până în acest moment, însă participarea sa este probabilă. Preşedintele ales al Adunării Generale a ONU, Peter Thomson, a propus ca temă pentru reuniunea din 2016 "Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă: un efort universal pentru transformarea lumii".

Liderii mondiali care vor participa la AG ONU vor susţine discursuri în plen pe această temă. Adunarea din 2016 precede şi alegerile de la finalul anului pentru funcţia de secretar general al Organizaţiei, deţinută în prezent de Ban Ki-moon.

Mandatul acestuia se va termina pe 31 decembrie. 11 candidaţi, inclusiv Natalia Gherman, reprezentantă a Republicii Moldova, s-au înscris până în acest moment pentru a-l înlocui pe actualul secretar genera


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ