Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Gușă: Cum ne salvăm din toamnă? (1)

Tuesday, 24 March 2020, 15:08 Sursă: Realitatea.net

Ca să putem pricepe ce ne va rămâne de făcut în viitorul apropiat, trebuie în mod necesar să conștientizăm starea de fapt, să înțelegem contextul geopolitic internațional dominat azi de ceea ce eu denumeam într-o carte scrisă acum 10 ani, “Geopolitica dezordinii”, apoi să ne contabilizam resursele reale și potențialul intrinsec cu care vom rămâne în urma crizei.

1. Starea de fapt

Criza s-a instalat plenar în mentalul colectiv românesc, oamenii internalizează brutal sentimentul că, în scurt timp, nevoile lor materiale vor fi cu mult mai mari decât veniturile familiale care se vor diminua drastic în curand, isteria cuprinde, cu brațe reci, toate păturile sociale, inclusiv mulți dintre cei ce-au rămas neatinși de depresia tranziției românești post ’89, vor face cunoștință în scurt timp cu această “doamnă a vremurilor tulburi”, adică DEPRESIA. Și observați, va rog, că nu mă refer deloc la îmbolnăvirile viitoare cu coronavirus (care vor fi multe și dramatice!), și nu o fac tocmai pentru că am zis încă de la începutul crizei că nu asta va fi problema principală, ci va fi doar fundalul sumbru pe care se proiectează MAREA CRIZĂ INDUSĂ. Desigur că acest “fundal” va fi plumburiu, grotesc, pe cât de plumburiu și grotesc este mediul spitalicesc din România, proporțional oricum cu nepăsarea noastră colectivă, ce-a permis dinamitarea sistemului de sănătate și căpușarea masivă a tuturor acțiunilor de dotare, dezvoltare și tratament din ultimii 30 de ani. Adică, pe românește, nu vă mai tânguiți, fraților, pentru că merităm tot ceea ce ni se va întâmpla rău… Și ni se va întâmpla mai rău decât altora, măcar de-asta nu se mai îndoiește multă lume (știu oameni care plătesc zilele astea bani ca să afle vreun protocol de medicație izbăvitor, să reușească astfel să se trateze domestic în caz de îmbolnăvire, de frica microbilor, mizeriei și exceselor comportamentale din spitalele românești!).

Oricum, așteptările mele erau reduse apropo de evoluția României în 2020, la începutul lui ianuarie notam că vom evolua în acest an “fără succese, cu democrație mimată, și libertate mai puțină”, cei interesați pot consulta din nou linkul, e limpede că totul se va agrava de câteva zeci de ori.

Citește continuarea pe realitateadinpsd.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-25 17:45:18
Opozitia cum AJUTA !? Parlamentul cum AjUTA !!!

Daca nu au nimic de facut si nu ii intereseaza decit birfa impotriva guvernului si autoritatilor sa le fie taiate salariile imense si trimisi acasa! Sint inutili, rau intentionati si sabotori !!!

Alte articole din: POLITICĂ