Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu critică PSD, în scandalul pensiilor: "Ce ziceţi dragi PSD-işti? Plătiţi ce aţi votat?"

Thursday, 03 August 2017, 11:25 Sursă: REALITATEA.NET

„În 2009-2010, împreună cu Emil Boc, am reglementat indemnizaţiile pentru concediul de creştere a copiilor. Le-am aşezat la un nivel rezonabil şi în acord cu ce putea suporta România. A venit USL-ul lui Ponta şi Antonescu şi a modificat legislaţia, astfel încât unele indemnizaţii de creştere a copilului au ajuns la valori aberante şi profund imorale (şi la 35.000 euro/ lună)”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook, într-o postare intitulată <>.

Traian Băsescu a reamintit că în anii 2009-2010, împreună cu Emil Boc a reglementat pensia minimă socială, stabilind-o la 350 de lei pentru foştii cooperatori care aveau pensii de la 9 la 18 lei.

„Tot în acea perioadă, am reglementat, pe principiul contributivităţii, sistemul de pensii din România. Am avut în vedere ca pensiile militare sub 3.000 RON să nu fie afectate, desfiinţând sistemul de pensii speciale. Am explicat public de ce facem acest lucru. Reacţia a fost că politicienii din USL au încurajat salariaţii Ministerului de Interne şi ai penitenciarelor să vină la Cotroceni şi să răcnească, alături de liderul lor sindical Dumitru Coarnă şi de Mircea Dogaru: <>, în condiiţiile în care pachetul de legi emis era în deplin acord şi cu contribuţiile, dar şi cu resursele ţării, creând perspectiva solidă ca plata pensiilor să nu fie niciodată în risc”, a spus Băsescu.

 
 
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ