Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şeful Comisiei Europene a aunţat în ce condiţii va obţine Turcia vize pentru UE

Monday, 22 August 2016, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit lui Juncker, aceasta presupune modificări la legislația antiteroristă, despre care Uniunea Europeană afirmă că este folosită de puterea de la Ankara pentru a-și combate oponenții politici, scrie Agerpres.

De partea cealaltă, guvernul turc susține că legile sunt necesare în contextul atacurilor teroriste frecvente din ultimele luni și al tentativei de puci de la mijlocul lui iulie.

Adresându-se Forumului de la Alpbach, președintele Comisiei Europene a menținut opțiunea renunțării la vize, având ca termen data de 1 octombrie, însă numai dacă toate condițiile vor fi îndeplinite de partea turcă.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a reamintit recent Uniunii Europene că acordul privind renunțarea la vize pentru cetățenii turci este inclus în tratatul semnat în luna mai între aceasta și Ankara, și care a dus la o reducere a migrației pe așa-zisa rută balcanică.

Nerespectarea acestui acord ar putea duce la un nou val de migranți și refugiați spre Uniunea Europeană, menționează Reuters.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN