Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc, vizită istorică la Casa Albă. Despre ce le-a vorbit americanilor

Wednesday, 23 September 2015, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul unui discurs, Papa Francisc a adus în discuţie teme precum poluarea şi schimbarea climatică, evitând problema avortului şi a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, chestiuni în care nu împărtăşeşte aceleaşi opinii cu preşedintele Barack Obama, potrivit New York Times.

"Domnule preşedinte,”, a spus Papa Francisc, în engleză, cu toate că nu se exprimă foarte des în această limbă, "mi se pare încurajator că susţineţi iniţiativa de a reduce poluarea. Consider că problema schimbării climatice nu mai poate fi lăsată pe umerii generaţiilor care vor urma. Trăim un moment critic în istorie în ceea ce priveşte grija faţă de 'casa' noastră, a tuturor",a continuat el.  

Obama, care nu-şi ascunde admiraţia faţă de Jorge Bergoglio, pe care l-a lăudat pentru clarviziune şi umilinţă, contează pe sprijinul Papei în două proiecte aflate în lucru esenţiale, cu mai puţin de 500 de zile înainte să-şi încheie mandatul, şi anume apropierea de Cuba şi lupta împotriva schimbărilor climatice, informează Mediafax.

O mulţime imensă - aproximativ 15.000 de invitaţi - este prezentă pe vasta peluză a Casei Albe pentru a-l primi, cu mare pompă, pe "cel mai populat om din lume în prezent", cum l-a salutat vicepreşedintele Joe Biben.

 

Papa Francisc și-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii. Aeronava care-l transportă pe Suveranul Pontif a aterizat, marți după-amiază, la baza Andrews unde președintele american, Barack Obama, însoțit de familia sa l-au întâmpinat.

Timp de cinci zile, Suveranul Pontif are programate mai multe vizite la Washington, New York şi Philadelphia.

Joi, Suveranul Pontif se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, iar, vineri, Papa Francisc va susține o cuvântare în plenul Adunării Naționale a ONU cu prilejul celei de a 70 reuniuni a organizației. 

Din programul lui Papei Francisc, în Statele Unite, mai fac parte o slujbă de beatificare la Washington, dar şi o slujba în aer liber în orașul Philadelphia la care sunt așteptați să participe aproape un milion şi jumătate de credincioşi.

 Este vorba despre a treia vizită a unui papă la Casa Albă, după ce Jimmy Carter l-a primit pe Ioan Paul al II-lea în 1979, iar George W. Bush pe Benedict al XVI-lea în 2008.

Vizită istorică a Papei Francisc în Cuba. Suveranul Pontif a fost primit de președintele Raul Castro


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN