Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc în Mexic: l-a îndemnat pe preşedinte să combată corupţia şi traficul de droguri

Saturday, 13 February 2016, 23:20 Sursă: REALITATEA.NET

Gradul de corupţie din Mexic este unul ridicat în condiţiile în care chiar preşedintele, soţia acestuia şi ministrul de Finanţe sunt implicaţi într-un conflict de interese generat de achiziţionarea unor locuinţe prin contractori guvernamentali. Suveranul pontif a lansat un apel şi papei din Mexic să aibă un rol mai activ în lupta contra traficului de droguri, care "devorează (ţara) ca o metastază", scrie Mediafax.ro.

Papa Francisc a îndemnat reprezentanţii conducerii mexicane, dar şi pe papa din Mexic, să avertizeze traficanţii de droguri că ei nu-i consideră buni catolici dacă mâinile lor "sunt afundate în sânge, dar au buzunarele pline de bani murdari şi conştiinţa întunecată".

Traficanţii de droguri s-au infiltrat printre forţele poliţiei pe întreg teritoriul ţării şi peste 100.000 de persoane au murit în ultimul deceniu din cauza violenţelor produse pe fondul traficului şi consumului de droguri, iar peste 26.000 de persoane sunt date dispărute.

"Experienţa ne-a învăţat că de fiecare dată când căutam privilegii sau beneficii pentru unii în detrimentul binelul comun, al tuturor, mai devreme sau mai târziu, societatea devine un sol fertil pentru corupţie, pentru trafic de droguri, pentru excluderea diferitelor culturi, pentru violenţă şi trafic de persoane, răpiri şi decese", a declarat papa Francisc într-un discurs adresat preşedintelui mexican, guvernului şi diplomaţilor străini.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN