Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc a condamnat orice formă de antisemitism în Europa

Monday, 20 April 2015, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

''Tendințele antisemite și unele acte de ură și violență sunt preocupante în Europa. Fiecare creștin nu poate fi decât ferm în condamnarea oricărei forme de antisemitism'', a declarat Jorge Bergoglio, care și-a manifestat de multe ori prietenia față de evrei și iudaism, potrivit agerpres.ro.

Papa argentinian i-a primit în audiență pe responsabilii Conferinței Rabinilor Europeni (CER), o premieră de la înființarea acestei organizații în 1956.

Papa Francisc: Drumul Bisericii este cel al sincerității

Făcând referire la documentul Conciliului Vatican II, ''Nostra Aetate'', care în 2005 a exprimat respectul față de alte religii, inclusiv iudaismul, rupând cu secole de antiiudaism catolic, Papa Francisc a subliniat că acest dialog progresează ''de aproape o jumătate de secol într-o manieră sistematică''.

Papa i-a adus un vibrant omagiu Rabinului Romei, Elio Toaff, ''om al păcii și al dialogului'', decedat duminică la Roma, care a avut un rol esențial în apropierea dintre evrei și creștini, primindu-l în sinagoga sa pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1986. Între cei doi s-au stabilit relații de prietenie după această vizită istorică.

Papa Francisc vorbește despre un al treilea ''genocid'', pe lângă nazism și stalinism

Marele rabin al Moscovei, Pinchas Goldshmidt, președintele CER, a subliniat în fața Papei că evreii sunt în prezent în Europa ''victimele colaterale'' ale unei ofensive antimusulmane instrumentalizate de către mediile de extrema-dreaptă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN