Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul polonez al Apărării: Moscova își urmărește propriile obiective în Siria

Thursday, 01 October 2015, 18:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Este greu de spus că Rusia se raliază la coaliție, deoarece este clar, mai ales în lumina ultimelor câteva ore, că Moscova urmărește în Siria propriile obiective, nu pe cele ale coaliției internaționale", a declarat ministrul polonez, potrivit cotidianului Gazeta Wyborcza.

Totodată, oficialul polonez și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor ajunge cumva la o înțelegere în această problemă, "pentru că nu trebuie să aibă loc două intervenții paralele (împotriva grupării Statul Islamic în Siria)".

Rusia a executat un nou atac aerian în Siria. Statul Islamic, ocolit și de data aceasta

 

Rusia, Siria, Iranul și Irakul au înființat, la Bagdad, un centru informațional de coordonare a luptei împotriva SI. De asemenea, forțele aeriene ruse au început miercuri, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării rus, atacuri țintite asupra obiectivelor SI în Siria.

În același timp, unele surse occidentale afirmă că aceste atacuri nu au fost îndreptate împotriva SI, ci a opoziției siriene și că în aceste atacuri ar fi murit deja civili.

John McCain: Loviturile aeriene lansate de Rusia în Siria au vizat rebeli antrenați de CIA

 Senatorul american John McCain a declarat, joi, că bombardamentele rusești lansate, de miercuri, în Siria, au vizat rebeli antrenați și finanțați de CIA pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează Reuters și AFP.

"Pot confirma cu siguranță că aceste lovituri aeriene au vizat Armata Siriană de Eliberare sau grupări care au fost înarmate și antrenate de CIA", a declarat John McCain, joi dimineață, pentru CNN.

La rândul său, Hassan Haj Ali, șeful grupării rebele Liwa Suqour al-Jabal, a declarat, pentru Reuters, că bombardamentele rusești din Siria au lovit o tabără de pregătire a rebelilor care au fost antrenați de CIA în Qatar și Arabia Saudită. Hassan Haj Ali a precizat că tabăra aflată în provincia Idlib a fost lovită de circa 20 de rachete în două atacuri diferite.

CIA a desfășurat un program de pregătire sub acoperire pentru grupuri ale rebelilor sirieni, considerate moderate de statele occidentale care au sprijinit revolta împotriva lui Assad.

Putin critică informațiile apărute în presă despre victimele din Siria: Sunt atacuri informaționale

 

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN