ISIS a săpat tuneluri sub orașul irakian Sinjar. Ce a depozitat în ele

Wednesday, 25 November 2015, 13:58 Sursă: REALITATEA.NET

În aceste dormitoare, ISIS a depozitat lăzi cu muniţie de fabricaţie americană, medicamente şi exemplare de Coran, relatează Associated Press, citată de Mediafax.

The Associated Press susține că a obţinut înregistrări video din aceste tuneluri - descoperite de către forţe kurde, care au cucerit luna aceasta oraşul, situat în nord-vestul Irakului, după ce s-a aflat timp de peste un an sub controlul ISIS.

"Am găsit între 30 şi 40 de tuneluri la Sinjar. Este un fel de reţea înăuntrul oraşului", declară Shamo Eado, un comandant peshmerga - numele luptătorilor kurzi - din Sinjar.

Acesta mai precizează că ISIS a săpat tranșeele cu scopul de a se ascunde de atacuri aeriene şi de a se mişca în libertate pe sub pământ, dar şi cu scopul de a depozita armament şi explozivi.

Înregistrările video, filmate de către un freelancer care a făcut un tur al oraşului însoţit de luptători kurzi, prezintă două tuneluri de câteva sute de metri lungime, fiecare dintre ele pornind din şi terminându-se în case, prin găuri în pereţi sau podele.

ISIS s-a retras, în această lună, din orașul Sinjar. Locuitorii care s-au întors în localitate după plecarea grupării jihadiste au găsit clădiri distruse, găuri de gloanțe peste tot și mine neexplodate, zona fiind un adevărat pericol pentru civili. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri