Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Filat depune plângere la CEDO. Condamnă statul moldovean pentru încălcarea drepturilor sale

Monday, 07 December 2015, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

"Astăzi (luni) am depus la CEDO plângerea lui Vlad Filat prin care condamnăm Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor sale. Mai multe articole au fost violate, mă refer la articolele 3 și 5 — încălcarea dreptului la libertate și siguranță, articolul 6 — încălcarea dreptului la un proces echitabil, articolul 8 — încălcarea dreptului la viață privată și familie'', a declarat Igor Popa, citat de Unimedia.

''Această plângere este rezultatul acțiunilor abuzive din partea Procuraturii Generale și administrației Penitenciarului nr. 13. Drepturile lui Vlad Filat au fost încălcate chiar din prima zi când procurorul general a dat publicității mai multe detalii din dosar, ceea ce încalcă prezumția de nevinovăție'', a adăugat avocatul.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost arestat la 15 octombrie, mandatul de arest preventiv în cazul său fiind prelungit de două ori până în prezent. El a intrat în urmă cu o săptămână în greva foamei, avocatul său precizând că Filat continuă această formă de protest.

Fostul premier este cercetat penal pentru corupție și implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.

FOTO. În ce condiţii stă Vlad Filat în arestul preventiv

Sechestru pe averea lui Vlad Filat. Ce mașini de lux are fostul premier moldovean


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN