Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza economică cauzată de COVID-19 o afectează și pe câștigătoarea Ligii Campionilor. Măsura luată de Liverpool în legătură cu angajații

Sunday, 05 April 2020, 11:04 Sursă: realitatea.net

Salariaţii trimişi în şomaj parţial beneficiază de un program iniţiat de guvernul britanic care subvenţionează cu 80% din salariul iniţial al angajatului, până la maxim 2.500 lire sterline pe lună, pentru evitarea concedierii, iar clubul englez va suporta restul de 20%, scrie Agerpres.

''Angajaţii vor primi salariul întreg şi ne vom asigura că niciun membru al personalului nostru nu va fi financiar defavorizat'', a precizat un oficial al echipei care se află pe prima poziție în Premier League.

Alte trei cluburi britanice de prima ligă, Tottenham, Newcastle şi Norwich, au apelat la aceeaşi strategie în privinţa angajaţilor. În ce priveşte reducerea salariilor la jucători şi antrenori, Liverpool a precizat că ''discuţiile sunt complexe şi prin consecinţă, procesul este în desfăşurare''.

Premier League a propus vineri cluburilor să-şi consulte jucătorii pentru a accepta o reducere salarială de 30%, ce ar însuma lunar 500 milioane lire sterline, pe perioada în care sezonul este întrerupt, dar discuţiile nu au ajuns la un rezultat concret.

Liverpool FC a câștigat cea mai importantă competiție intercluburi de șase ori, cel mai recent succes fiind în 2019, când Cormoranii au dispus în finală de Tottehnam.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN