Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru pacienții cu afecțiuni oncologice! Radioterapia, gratuită la Spitalul de Urgență Constanța

Thursday, 12 November 2020, 19:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Contractul de furnizare de servicii de radioterapie în cadrul Subprogramului de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice relizate în regim de spitalizare de zi a fost semnat joi. Echipamentele au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul proiectului ”Reforma sectorului sanitar - Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”, finanţat prin acordul de împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Radioterapia presupune utilizarea unor doze de radiații controlate asupra zonei tumorale, scopul fiind acela de a distruge celulele canceroase fără să afecteze alte țesuturi sănătoase. Unul dintre avantajele acestui tratament constă în faptul că poate fi folosit pentru numeroase tipuri de cancer.

Laboratorul de Radioterapie de laSpitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a cărui reabilitare a fost finalizată în septembrie, va dispune de unul dintre echipamentele moderne folosite în acest domeniu, fiind dotat cu accelerator liniar de particule 6 MeV, Computer Tomograf simulator, sistem de imobilizare și sistem de planificare a tratamentului, transmite realitateadeconstanta.net 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL