Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tulburări alimentare: Anorexia și bulimia nervoasă

Tuesday, 20 November 2018, 17:44 Sursă: REALITATEA.NET

Tulburări alimentare. Anorexia nervoasă. Bulimia nervoasă. Tulburările alimentare sunt puternic influențate de modul în care fiecare se percepe pe sine, de nemulțumirile exagerate față de propriul corp sau anumite părți ale trupului. Oamenii ajung să dezvolte ambiții obsesive de a scădea sau de a crește în greutate, obiective care sunt de cele mai multe ori foarte greu de realizat sau nerealiste.

Un numitor comun al oamenilor care suferă de tulburări alimentare este că aceștia neagă problema de sănătate pe care o au, evitând astfel să apeleze la sprijinul celor din jur sau să beneficieze de un tratament specializat.

Anorexia nervoasă

Tulburări alimentare. După cum îi sugerează numele, anorexia nervoasă este o tulburare caracterizată prin obsesia de a slăbi cât mai mult, dublată de frica de a crește în greutate.

Oamenii care au anorexie nervoasă mănâncă porții foarte mici și stricte de alimente și fac exerciții fizice fără discernământ, crezând că astfel consumă caloriile nou asimilate. Aceștia își administrează, de obicei, amfetamine și pastile care scad apetitul, provoacă vărsături sau pastile diuretice. Totodată, acești oameni au o stimă de sine foarte mică și prezintă tendințe de depresie.

Bulimia nervoasă

Tulburări alimentare. Oamenii care suferă de bulimia nervoasă consumă cantități foarte mari de mâncare într-un scurt interval de timp, iar apoi încearcă să elimine surplusul alimentar prin metode neobișnuite, provocându-și vărsături și administrându-și frecvent laxative și diuretice. Aceștia sunt impulsiv-compulsivi, au un respect de sine foarte mic și nu-și pot controla apetitul. Totodată, pierderea controlului asupra alimentație este deseori sincronizată și cu pierderea controlului emoțional.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL