Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tatăl lui Alexandru Iancu, mort în clubul Colectiv, mesaj după alegerea lui Cristian Popescu „Piedone” la Sectorul 5

Monday, 28 September 2020, 17:53 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Într-o postare pe Facebook, Eugen Iancu le răspunde celor care îl întreabă despre alegerea lui fostului primar de la Sectorul 4 Cristian Popescu „Piedone” în funcția de primar la sectorul 5 și îl îndeamnă să organizeze proteste. Tatăl lui Alexandru Iancu spune că ar protesta față de justiție și "a celor care cu mândrie populară își strigă susținerea față de această justiție".

Întrebările vin după ce la aproape cinci ani de la incendiul din Colectiv, Cristian Popescu „Piedone”, atunci primar al sectorului 4, care a demisionat în urma protestelor de stradă, este ales primar al sectorului 5.

„Victoria lui Piedone la Sectorul 5 este cel mai mizerabil aspect al acestor alegeri și îmi provoacă repulsie, furie și tristețe în același timp. În primul rând, este clar că trăim într-o țară anormală, din moment ce un condamnat penal poate candida la o funcție publică (la fel era și Vanghelie). Așa că primul lucru care ar trebui schimbat pentru ca astfel de orori să nu se mai întâmple este legea. (...) Altfel, cunosc sectorul 5 și îmi este clar că acest rezultat se naște dintr-o profundă sărăcie și lipsă de educație. Sectorul 5 are probabil cea mai mare rată de abandon școlar din ultimii 30 de ani, în București”, a mai scris Eugen Iancu într-un alt mesaj postat pe Facebook.

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, spune că Piedone a fost ales cu vot democratic și perfect legal pentru că alții nu și-au făcut datoria.

„Sunt întrebat ce părere am despre alegerea lui Piedone. Sunt îndemnat să organizez proteste.
Pot spune un singur lucru - democrația și legea trebuiesc respectate de noi toți, iar proteste aș face împotriva justiției și a celor care cu mândrie populară își strigă susținerea față de această justiție.
Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru că alții nu și-au făcut datoria. Iar Piedone este doar un exemplu. Sa ne uitam la primarul din Sângeorz Băi, la cel din Moldova care a facut sex cu minore, la ministrul care foloseste drumurile patriei ca pe holul din casa personala, circulând cum vrea muschiul lui. Când ne va trece entuziasmul, ne va lovi realitatea. Cum schimbăm realitatea?", scrie Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv.

Cristian Popescu „Piedone” a fost ales duminică, 27 septembrie 2020,  în funcția de primar al sectorului 5, el candidând din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Fostul și viitorul primar a comentat pe Facebook victoria de la alegerile locale în urma cărora a fost ales primar al sectorului 5, într-un mesaj halucinant, susținând că „judecata poporului a decis", „primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă!”.

Controversatul fost primar de sector a folosit și în timpul campaniei sloganuri nepotrivite. Cristian Popescu „Piedone” a împărțit mănuși de bucătărie și a îndemnat electoratul să aibă grijă ”să nu se frigă” la vot. 

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și plecat din funcție după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv. El a demisionat de la primărie în aceeași zi în care Cabinetul Ponta a plecat de la Guvern. La cinci zile după incendiu, Piedone declara, în 4 noiembrie 2015, că demisionează „în semn de respect față de victimele tragediei”.

Fiul lui Eugen Iancu, Alexandru, în vârstă de 22 de ani, a fost unul dintre cei 64 de tineri morți în tragedia din Colectiv.  Pe 30 octombrie 2015 au murit 64 de persoane în incendiul din clubul „Colectiv”, din fosta fabrică „Pionierul”, în cea mai mare tragedie colectivă din România ultimelor decenii. Printre cei care au murit atunci și în zilele, lunile următoare, au fost patru dintre cei cinci membri ai trupei „GoodBye to Gravity”. În seara de 30 octombrie 2015 au murit 27 de persoane, mulți dintre ei chiar pe strada de lângă club. În următoarele zile și luni au murit alte 37 de persoane, care nu au supraviețuit rănilor, infecțiilor luate din spitale și efectelor substanțelor nocive respirate în timpul incendiului. La un an și jumătate de la tragedie, un supraviețuitor s-a sinucis, devenind a 65-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL