Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință de Guvern: S-au împărțit banii țării! Cîțu: ”Pentru această rectificare au fost suplimentați bani pentru sănătate, educație și pentru investiții”

Wednesday, 18 November 2020, 20:14 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Suntem pregătiți, în primă lectură, cu rectificarea bugetară. În linii mari, deficitul bugetar estimat pentru finalul anului crește la 9,1% din PIB. Asta pe fondul reducerii veniturilor față de cele estimate inițial cu 4,2 miliarde de lei, în urma deciziei pe care am luat-o de a eșalona datoriile acumulate de companii de la începutul stării de urgență până pe 25 octombrie.

În același timp, estimarea pentru contracția economică a fost modificată la -4,2 pentru anul acesta. Este în linie cu estimările majorității analiștilor. Aici avem îmbunătățirea estimărilor Comisiei Europene și a Fondului Monetar care se îndreaptă spre această estimare. Estimăm venituri bugetare, până la finalul anului, mai mari decât cele de anul trecut, chiar dacă anul trecut economia creștea. (...) Pentru această rectificare au fost alocate sume, în special, pentru asigurarea finanțării necesare în domeniul sănătății, asistenței sociale și educației. Al doilea obiectiv important a fost acela de a continua investițiile. Anul acesta avem investiții estimate la 55 de miliarde de lei, în creștere față de bugetul inițial cu 4,5 miliarde”, a spus Florin Cîțu, în ședința de Guvern de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a spus că este nevoie de o echilibrare a bugetelor locale.

„Nu uitați de echilibrarea bugetelor locale pentru că sunt județe și localități care, fiind un an electoral, nu au fost riguroși în planificarea bugetară. Pe de altă parte, nu putem să lăsăm asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități fără salarii, nu putem să lăsăm angajații din direcțiile de asistență socială fără salarii și aici va trebui să asigurăm o echilibrare a bugetelor locale strict pe aceste categorii de cheltuieli”, a declarat Ludovic Orban.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL