Reacția Ministerul Afacerilor Externe după bombardarea Siriei

Saturday, 14 April 2018, 13:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", informează un comunicat MAE.

Potrivi sursei citate, acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, pe 14 aprilie, e o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, a scris agerpres.ro.

"România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012)", se mai arată în comunicatul MAE.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri