Primele imagini cu Papa Francisc în România. Așteptat de Iohannis, în ovațiile mulțimii: Vivat Papa!

Friday, 31 May 2019, 11:47 Sursă: REALITATEA.NET

Papa Francisc a aterizat la București în jurul orei 11.00, cu un avion special Alitalia, pentru o vizită de trei zile, în care va ajunge la București, Iași, Șumuleu-Ciuc, Blaj și Sibiu.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat chiar pe aeroport de președintele Klaus Iohannis și de liderii catolici din România, dar și de o mulțime entuziastă de pelerini care au strigat ”Vivat Papa!”.

Papa Francisc în România, în cifre: trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea românească în doar trei zile foarte intense, la 20 de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc, însoțit în avion de o vedetă TV

Papa Francisc sosește în România pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 11,15. În avion, Papa va fi însoțit de cunoscuta știristă Andreea Esca.

„Sunt extrem de onorată că am fost selectată să fac parte din echipa de jurnaliști care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal spre România și înapoi către Roma. Sunt și foarte emoționată; nu m-am gândit niciodată că voi fi atât de aproape de Papa. Sunt curioasă dacă voi simți o emoție aparte când voi ajunge în preajma Sfântului Părinte și acum îmi fac lecțiile ca să fiu cât mai bine pregătită. Această întâlnire este, pentru mine, încă o dovadă că am avut mereu un înger protector", a spus Andreea Esca despre întâlnirea cu Papa Francisc.

Cum arată mașina în care va merge Papa Francisc în România

Papamobilul în care Papa Francisc va sta pe timpul vizitei în România a fost conceput de uzina Dacia și de SPP. Automobilul a fost agreat de Suveranul Pontif, la vizita SPP din aprilie, de la Vatican.

Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Mașina românească va avea totuși numere de Vatican. Imagini AICI cu Dusterul-papamobil care îl va transporta pe Francisc în România.

Programul Papei Francisc în România: întâlniri cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai - 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vineri, 31 mai 2019

11:15 Aterizare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni din București

12:05 Ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Cotroceni

12:20 Vizită de curtoazie la preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

12:50 Întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni

13:05 Întâlnire cu autorităţile, cu Societatea civilă şi cu Corpul Diplomatic în Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfântului Părinte

15:45 Sosire la Palatul Patriarhiei. Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

16:15 Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei. Discurs al Sanctității Sale Papa Francisc.

17:00 Sosire la Catedrala Națională. Rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale

18:00 Sosire la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif +Sfânta Liturghie


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL