Nicolae Bănicioiu are „vești proaste pentru bolnavi!”

Thursday, 05 September 2019, 17:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Vesti proaste pentru bolnavi! Ministerul Sănătății propune reducerea cu 81,3 milioane lei a bugetului total alocat programelor naţionale de sănătate publică în 2019, în condițiile în care mare parte din rezerva inițială de 10% a fost eliminată după rectificarea bugetară”, a anunțat Bănicioiu pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății scrie că „din păcate aceasta știre este adevarata și văd ca Dna Ministru uita sa ne explice de ce e nevoie sa taie banii programelor naționale de sanatate , adică exact de la cei care au cea mai mate nevoie de asistenta medicală . Poate ne spune totuși și cum funcționează programul cu vitamina D și cit de mult a cheltuit ministerul pe acest program ... eficienta lui?”.

Medicamentele oncologice lipsesc de multe luni in România și in afara de controale nu vedem niciun rezultat - dincolo de comunicate, propunem și ceva concret ?”, a mai spus Bănicioiu în încheierea mesajului de pe Facebook.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătății în ultimele două cabinete conduse de Victor Ponta, din 3 martie 2014 până pe 4 noiembrie 2015. Din mai 2018 este membru al noului partid condus de Victor Ponta - Pro România.

La o săptămână de la incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, în care au murit 64 de oameni, și după protestele de stradă care au urmat, fostul premier Victor Ponta și-a depus mandatul, alături de toți membrii Cabinetului.

Mai mulți părinți ai celor care au murit în 30 octombrie 2015 și după  i-au acuzat pe membrii Guvernului de atunci de lipsa de reacție în din acele momente. 

COLECTIV. Scrisoarea unui tată către fiul său mort. Răspunsul lui Arafat: "Nu puteam face mai mult"

Părinții celor care și-au pierdut viiața atunci îi considerau pe Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, principalii vinovați pentru măsurile luate după tragedia de la Colectiv.

Dezinformările în cazul #Colectiv. Cum s-au schimbat radical declarațiile lui Bănicioiu

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ