Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, atacat în rafală de Opoziție. Victor Ponta: Este analfabet politic, mincinos și trădător al intereselor românilor!

Saturday, 04 July 2020, 19:19 Sursă: realitatea.net

Și Victor Ponta îl critică pe Ludovic Orban, după Marcel Ciolacu, după ce premierul le-a transmis românilor să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să nu se externeze pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.  

Preşedintele Pro România are și el un mesaj pentru români: să nu ţină cont de deciziile luate de Guvern, tot la fel cum premierul Ludovic Orban a îndemnat cetăţenii să nu ia în seamă hotărârile Curţii Constituţionale, ci să țină cont de “regulile firești” în contexul epidemiei.

“Rugămintea mea către populaţie este să nu ţină cont de nicio decizie (ordonanţă de urgenţă sau hotărâre) emisă sau semnată de Ludovic Orban! Aşa cum el vă roagă să nu ţineţi cont de deciziile CCR. Dacă tot am ajuns să trăim într-o junglă în care Orban şi liderii PNL nu respectă nicio lege sau regulă – să le arătăm ce merită ei să primească în junglă”, a scris Victor Ponta, sâmbătă, pe Facebook.

Fostul premier susţine că România era singura ţară care interna forţat persoanele asimptomatice, generând efecte negative majore, cum sunt: “aglomeraţia inutilă a spitalelor, costuri uriaşe, imposibilitatea pentru persoanele cu alte afecţiuni decât COVID-19 să primească tratamentul necesar, îmbolnăvirea celor asimptomatici cu forme mai grave de COVID-19 sau cu alte boli transmisibile, reticenţa oamenilor fără simptome de a face test, umflarea artificială a statisticilor oficiale în scopul păstrării stării de alertă, rezultatul negativ fiind însă restricţiile internaţionale la adresa românilor care călătoresc”.

Atacurile Opoziției vin în contextul în care Institutul de Sănătate Publică a tras un semnal de alarmă prin confirmarea creșterii accelerate a îmbolnăvirilor COVID încă după primul val de relaxare, din 15 mai. De peste o lună, în fiecare săptămână sunt raportate tot mai multe cazuri noi la nivel național, peste 200, ajungând și la peste 400 de cazuri. Jumătate din infectările raportate în întreaga țară sunt în cinci județe: Argeș, Brașov, Prahova, Buzău și București.

În ultimele 24 de ore, au fost anunțate alte 416 cazuri noi şi 23 de decese. Până sâmbătă, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care au murit 1.731. Dintre cei confirmați pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

De asemenea, România este în acest moment în zona galbenă din cauza creșterii numărului de cazuri noi depistate în ultima lună. Amploarea cazurilor noi plasează țara în zona galbenă, a patra ca risc din Europa. Creșterea numărului de cazuri noi depistate au pus România încă de săptămâna trecută în zona galbenă a pandemiei de coronavirus, care impune condiții și restricții pentru românii care vor să plece în vacanță peste hotare de la 1 iulie. În plus, sâmbătă, 4 iulie a fost confirmat primul caz de infectare a unui turist român: o femeie aflată în vacanță în insula Creta va sta următoarele două săptămâni în carantină după ce testul coronavirus a ieșit pozitiv.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL