Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciolacu: Orban devine toxic pentru România, îndeamnă la anarhie!

Saturday, 04 July 2020, 18:40 Sursă: realitatea.net

 

Marcel Ciolacu spune că Ludovic Orban poate fi acuzat de zădărnicirea ordinii constituționale și a statului de drept.

Reacția liderului PSD vine după ce premierul i-a îndemnat pe românii care sunt infectați cu noul coronavirus să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să fie responsabili și să rămână în spitale.

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă! Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD continuă critica dură la adresa premierului și a PNL legându-se de pozele în care a fost surprins fumând și bând în birou alături de alți miniștri, dar și de prezența lui în anumite restaurante.

”Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi - fără restricții. Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei. Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege. Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”, a mai scris Ciolacu.

Și Victor Ponta îl critică pe Ludovic Orban, după Marcel Ciolacu, după ce premierul le-a transmis românilor să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să nu se externeze pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.  

Atacurile Opoziției vin în contextul în care Institutul de Sănătate Publică a tras un semnal de alarmă prin confirmarea creșterii accelerate a îmbolnăvirilor COVID încă după primul val de relaxare, din 15 mai. De peste o lună, în fiecare săptămână sunt raportate tot mai multe cazuri noi la nivel național, peste 200, ajungând și la peste 400 de cazuri. Jumătate din infectările raportate în întreaga țară sunt în cinci județe: Argeș, Brașov, Prahova, Buzău și București.

În ultimele 24 de ore, au fost anunțate alte 416 cazuri noi şi 23 de decese. Până sâmbătă, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care au murit 1.731. Dintre cei confirmați pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

De asemenea, România este în acest moment în zona galbenă din cauza creșterii numărului de cazuri noi depistate în ultima lună. Amploarea cazurilor noi plasează țara în zona galbenă, a patra ca risc din Europa. Creșterea numărului de cazuri noi depistate au pus România încă de săptămâna trecută în zona galbenă a pandemiei de coronavirus, care impune condiții și restricții pentru românii care vor să plece în vacanță peste hotare de la 1 iulie. În plus, sâmbătă, 4 iulie a fost confirmat primul caz de infectare a unui turist român: o femeie aflată în vacanță în insula Creta va sta următoarele două săptămâni în carantină după ce testul coronavirus a ieșit pozitiv.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL