Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Irina Tănase, primele declarații după citarea la DNA a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA. Anunțul despre liberarea condiționată

Thursday, 14 January 2021, 16:01 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

Autor: Ioana Stanescu

„Noi în mod oficial nu știm nimic. E prima oară când este chemat. Avocata sa, Flavia Teodosiu a cerut să i se pună la dispoziție noul dosar. (Noi) nu am avut contact cu acest dosar”, a declarat, în exclusivitate, Irina Tănase la Realitatea PLUS.

„Nu e nimic ieșit din comun în invitația făcută pentru liderii partidului de guvernământ în parteneriat strategic cu SUA. Nu este o chestie neobișnuită să primească invitații acolo. Probabil că și liderii Coaliției actuale vor primi astfel de invitații. Bineînțeles că speculații se pot face, dar de la speculație până la mai mult... e cale lungă. Este o exagerare”, a mai adăugat Irina Tănase.

Ce spune Irina Tănase despre noile acuzații aduse lui Liviu Dragnea - dosarul vizitei în SUA, în ianuarie 2017

Liviu Dragnea a fost citat de urgență la DNA în dosarul vizitei făcute în ianuarie 2017, după ce Donald Trump a devenit președintele SUA. Fostul lider PSD a ajuns, joi după-amiază, la ora 14.00, la sediul DNA. Procurorii suspectează săvârșirea de trafic de influență, relatează Realitatea PLUS. Fapta a intrat și în atenția anchetatorilor americani, iar autoritățile din SUA au cerut informații din țara noastră, potrivit aceleiași surse.

Irina Tănase a mărturisit, la Realitatea PLUS, că apariția unor noi acuzații, noi dosare în cazul lui Liviu Dragnea „este deja obișnuință. Cum nu se mai găsesc subiecte, îl găsesc pe Liviu Dragnea.  Nu am discutat cu el despre acest subiect”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier de la acea vreme, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii în care dă mâna cu liderul de la Casa Albă, așezat la o masă din restaurantul hotelului său. În fotografii, fostul lider PSD apărea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Irina Tănase neagă că Dragnea ar încerca să obțină eliberarea condiționată

Liviu Dragnea ar fi încercat eliberarea condiționată atacând sentința care l-a dus după gratii, astfel încât să fie anulată, potrivit Realitatea PLUS. În seara de luni, 11 ianuarie, Dragnea ar fi fost scos din penitenciar pentru investigații medicale. Analizele de rezonanță magnetică au fost făcute marți, 12 ianuarie. În același timp, Înalta Curte a respins miercuri, 13 ianuarie, cererea acestuia din „dosarul angajărilor fictive” pentru revizuirea sentinței.

Liviu Dragnea se pregătește de eliberare. Ultima carte jucată de fostul lider PSD. Omul din dosar care a reușit să iasă din închisoare

„Nu a fost vorba de o cerere de eliberare condiționată. A fost vorba de o revizuire a hotărârii”, a anunțat logodnic lui Liviu Dragnea, la Realitatea pLUS:

„Dacă te consideri nevinovat, și el (Liviu Dragnea - n.red.) se consideră nevinovat, poți cere revizuirea. Așteptăm să vedem motivarea . Nu a fost vorba de o cerere de liberare condiționată”, a mai spus Irina Tănase.

În prezent, fostul șef PSD execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, pe care a primit-o în celebrul dosar al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.  

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019 pentru 3 ani și șase luni, condamnare primită pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman. 

În același dosar, Floarea Alesu a fost eliberată condiționat, potrivit unei sentințe din 8 ianuarie a Judecătoriei Ploiești. Fosta șefă a DGASPC Teleorman a fost condamnată în „dosarul angajărilor fictive” la 3 ani și 7 luni de închisoare.

Conform legii, Liviu Dragnea poate cere liberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, dacă și-a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate. Astfel că fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare în toamna acestui an.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL