Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor: trucul simplu ca să îţi iasă perfect!

Friday, 16 March 2018, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii.

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. INGREDIENTE: 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg cartofi noi 6-7 caţei mari usturoi 1 pahar mare vin alb 1 cană de apa 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui 2-3 crenguţe rozmarin 2-3 crengute măghiran proaspăt sare piper

MASA DE PAŞTE. Ce vinuri se potrivesc cel mai bine cu friptura de miel şi cu cozonacul

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. PREPARARE:

Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul. Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.

FRIPTURĂ DE MIEL. Reţetă friptură de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii

Rețeta secretă de Paști. Cum faci drob de miel tradițional, ca-n Bucovina

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.

Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.

Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.

PASCA REŢETĂ. Pasca tradiţională de Paşte cu brânză dulce de vacă şi stafide

IATĂ ŞI O REŢETĂ VIDEO!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL