Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MASA DE PAŞTE. Ce vinuri se potrivesc cel mai bine cu friptura de miel şi cu cozonacul

Friday, 29 April 2016, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

MASA DE PAŞTE. Vinuri. Septimiu Crişan, somelier consultant, face câteva recomandări în ceea ce priveşte vinurile pe care putem să le servim la masa de Paşte.

Cum carnea de miel este una destul de grea, somelierul recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o salată - foarte bună pentru digestie - care se asociază foarte bine cu un vin roze. În cazul în care obişnuiţi ca înainte de friptură să mâncaţi o ciorbă, luaţi în calcul varianta unei salate între cele două feluri de mâncare sau, cel puţin, asocierea cu carnea de miel, scrie gândul.info.

MASA DE PAŞTE. Vinuri. Pentru friptura de miel, este recomandat un vin roşu, exclusiv sec, cabernet sauvignon sau merlot, vechi de 3-5 ani, chiar dacă puteţi continua şi cu cel roze.

Dacă desertul pentru masa de Paşte este cozonacul, se poate continua cu vinul roşu de la friptură. Însă în cazul în care avem prăjituri cu cremă de ciocolată, somelierul recomandă un vin roşu dulce sau unul alb din aceeaşi categorie, dacă servim prăjituri cu cremă de vanilie şi fructe.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE