Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fermierii vor primi toate despăgubirile promise în pandemie la finalul lunii. Anunț important al ministrului Agriculturii

Thursday, 12 November 2020, 18:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Fermierii, ştiu, s-au înscris. Vor fi plătiţi cei din sectoarele creştere bovine, ovine, apicultură, porc, pasăre, cei din sectorul vegetal”, a spus Oros.

Ministrul Agriculturii a mai spus că la rectificarea bugetară vor fi alocate sumele necesare pentru completarea despăgubirilor agricultorilor afectaţi de secetă.

”Am dat până acum 82%, celor ale căror culturi de toamnă au fost afectate. La culturile de primăvară, fiind afectate 1,2 milioane hectare, o să facem şi pentru aceşti fermieri aceste despăgubiri, pentru că aşa este corect. Tot prin Mecanismul de Rezilienţă o să avem fonduri pentru aplicarea strategiei de gestionare a apei, să refacem sistemul de irigaţii vechi şi să îl extindem, dar şi sistemul de drenare, pentru lucrări de combatere a eroziunii solului, lucrări de prevenire deşertificare şi extindere sistem anti-grindină. Suma totală alocată este de 6,5 miliarde euro”, a adăugat Oros, citat de Agerpres.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL