E-coli la o creşă din Bucureşti. Toţi copiii trebuie să îşi facă analizele

Friday, 26 February 2016, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

E-coli la o creşă din Capitală. La începutul săptămânii, o mamă care i-a făcut fetiţei analizele de rutină a descoperit bacteria. Deşi copilului are, confrom medicilor, o formă uşoară a bolii, părinţii au anunţat imediat creşa dar şi autorităţile.

Adaugă părerea ta

Prezenţa bacteriei e-coli a reieşit din analize. Mama fetiţei de un an şi două luni s-a prezentat la medicul de familie, care i-a prescris copilei tratament cu antibiotic timp de 7 zile.

"I-am facut analizele în contextul problemei cu bebeluşii, preventiv şi a ieşit pozitiv cu bacteria E-coli. Medicul de familie ne-a spus că este formă uşoară, facem tratament cu antibiotice timp de 7 zile , repetăm analiza, şi dacă este totul în regula, putem să ne întoarcem la creşă", a spus mama copilului.

Părinţii au depus o sesizare la DSP imediat după aflarea rezultatelor.

"Am depus o sesizare marţi prin e-mail şi mi-au dat un număr de înregistrare, însă până acum nu am primit niciun răspuns de la ei", a mai precizat părintele.

Creşa se află în sectorul 6 al Capitalei. Doctorii spun că este posibil ca de acolo să se fi contaminat copilul.

"Creşa ne-a spus că nu au mai avut până acum un caz de acest gen şi că o să ia măsuri să nu mai existe, adică le cere părinţilor să facă la rândul lor o coprocultură. Medicii ne-au spus că este posibil ca de acolo să fi provenit bacilul pentru că acasă spălăm foarte bine fructele, legumele, gătim foarte bine carnea, dar fiind în colectivitate există riscul mai mare ca fetiţa să fi contactat bacilul din colectivitate", a afirmat mama fetiţei.