Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Două cazuri de poliomielită în Ucraina, într-o regiune vecină cu România. Care sunt riscurile

Wednesday, 02 September 2015, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

Două cazuri de poliomielită la copii de vârste mici au fost confirmate în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, de la granița cu Uniunea Europeană, a anunțat miercuri guvernul ucrainean și o asociație specializată în combaterea poliomielitei, potrivit AFP și Reuters.

Acestea sunt primele cazuri de poliomielită semnalate în Europa după 2010.

Maladia a fost declarată la doi copii — unul de patru ani, iar altul de 10 luni, conform unui comunicat de presă al ONG-ului 'Polio global eradication initiative'. Simptomele, printre care paralizia caracteristică acestei boli, au apărut la cei doi copii pe 30 iunie și 7 iulie.

Regiunea Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei, se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia, toate membre ale Uniunii Europene. Într-o declarație de presă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că riscul răspândirii bolii în Ucraina este ridicat, dar amenințarea pentru România, Polonia, Ungaria și Slovacia este scăzută.

Ministerul Sănătății ucrainean a explicat că încă din 2008 există probleme în procesul de vaccinare a copiilor, anul trecut doar jumătate dintre copiii ucraineni fiind vaccinați contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune.

Poliomielita a fost eradicată în proporție de 99%, potrivit OMS, până la reapariția virusului în Somalia, în 2013, an în care au fost raportate 223 de cazuri, față de 350.000 în anul 1988.

În 2013, cazuri de poliomielită mai existau doar în trei țări — Afganistan, Nigeria și Pakistan, comparativ cu peste 125 de țări în 1988.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL