Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deces cauzat de Covid-19 la Tribunalul București. Forumul Judecătorilor cere autorităților măsuri urgente

Monday, 16 November 2020, 10:07 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Judecătorul, în vârstă de 47 de ani, a decedat duminică după ce starea sa de sănătate i s-a înrăutățit și a fost internat la Terapie Intensivă.  

”Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului Bogdan Marin, judecător în cadrul Tribunalului București-Secția a IV-a Civilă, delegat de la Tribunalul Călărași, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CSM.

Formul Judecătorilor din România reamintește că, în ultimele opt luni, asociațiile profesionale ale magistraților (Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție) au solicitat de mai multe ori măsuri pentru limitarea răspândirii virusului în instanțe, dar autoritățile refuză, fără niciun motiv, să le adopte. Măsurile propuse implică restrângerea fazei orale în unele dintre cauzele aflate pe rolul instanțelor și digitalizarea justiției.

”Ne putem doar imagina șocul prin care trec familia și colegii, constatând, totodată, fragilitatea măsurilor luate până în prezent în instanțe și parchete, impactul semnificativ pe care lipsa unei reforme profunde și ferme îl are pentru viața nu doar a colegilor noștri, ci și a avocaților ori a justițiabililor.

Solicităm adoptarea cu prioritate și celeritate a tuturor măsurilor legale care să permită restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, având în vedere curba ascendentă de infectare, carantinarea unor zone din țară și riscul carantinării rapide a altora, situația din sistemul public de sănătate, gradul de ocupare a secțiilor ATI și tragismul care izvorăște din cumularea tuturor acestor factori”, a mai transmis Forumul Judecătorilor, într-un comunicat.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că, de la începutul epidemiei, în instanțele din țară s-au înregistrat 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. ”Nu se pune problema opririi actului de justiție, dar putem adapta regulile”, a precizat atunci ministrul.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL