Criticată de Orban, Firea mai vrea un mandat la Primăria Capitalei

Sunday, 08 December 2019, 15:43 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei din partea PSD Motivul: „Vreau să termin ceea ce am început!”. Anunțul vine după ce premierul Ludovic Orban a criticat-o dur pentru activitatea de primar, numit de acesta „mandatul zero la Primăria Generală”.


„Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Social Democrat, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se va discuta la momentul potrivit politica de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia pentru a intra şi mai bine pregătiţi în alegerile locale. Dar aceste lucruri se vor stabili în şedinţele care vor avea loc după Sărbătorile de iarnă. Şi nu văd de ce nu aş candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut, decât copiii în somn, şi nici măcar în weekend, aşa cum trebuie", a afirmat Gabriela Firea, duminică, la un post de televiziune.

Firea nu a uitat să vorbească despre problemele de sănătate pe care le-a avut, peste care însă va trece cu siguranță pentru a termina ce și-a propus.

„Dacă sunt sănătoasă - ceea ce sunt acum şi mulţumesc bunului Dumnezeu şi medicilor de la Spitalul Cantacuzino care m-au însănătoşit şi de la Colentina şi suntem cu toţii bine -, cu siguranţă doresc să candidez, pentru că vreau să finalizez tot ceea ce am început. (...)

A invocat și sacrificiile pe care le-a făcut, însă, „atunci când intri într-o astfel de meserie, nu te mai gândeşti la sacrificii".

„În mod evident au fost şi sacrificii personale, dar cel mai important este că am început cu motoarele turate la maxim în modernizarea Bucureştiului, ceea ce se vede şi se simte, şi exact acest lucru îi deranjează pe PNL-işti, care ştiu să facă doar atacuri, ştiu să facă doar dosare, ştiu să trădeze România, ştiu ca duminica, când oamenii sunt la biserică, să facă tot felul de acuzaţii nefondate şi să vorbească lucruri care nu au nicio bază în realitate", a mai afirmat Firea, la Antena 3.

„Greaua moștenire” invocată de Gabrielei Firea

Primarul general nu a uitat să menționeze că, atunci când a venit la Primărie, toate obiectivele de investiţii erau blocate de către primari de la PNL şi de către Consiliul General, printre care: Pasajul Piaţa Sudului, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu - Splai Dudeşti, Arcul de Triumf, Spitalul \"Gomoiu\".

„Erau, practic, obiective de investiţii îngheţate la care nu se mai lucra de doi ani de zile, aceste direcţii fiind conduse de oameni PNL, oameni care sunt şi acum în PNL. RADET-ul, de asemenea, era condus de 15-17 ani de membrii PNL, oameni care sunt şi acum în PNL. Încă o dată, ştiu că poate vi se pare dur, dar asta este realitatea. Domnul Orban nu a făcut nimic pentru bucureşteni în calitate de viceprimar şi îmi este foarte greu să cred că va face pentru români în calitate de premier. Cu băutură şi cu mandolină nu se rezolvă nimic. Atât poate omul, aşa spun toţi cei care l-au cunoscut, aşa spun toţi cei care au lucrat cu dumnealui: nu are alte preocupări, nu are nicio pregătire în niciun domeniu", a susţinut Firea.

Firea a lansat și o provocare premierului Ludovic Orban: „Îl aștept pe domnul Orban în emisiune oricând să lămurim chestiunile administrative. Dacă este în stare. Eu cred că nu este”, a mai spus primarul general.

Orban a criticat, duminică, investițiile de „sute de milioane" în companiile municipale care „nu fac nimic", subliniind că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt „egale cu zero".

Orban, atac la Firea: „Cine seamănă vânt culege furtună”

Replica Gabrielei Firea nu a întârziat. Primarul general a spus că acuzațiile lui Orban sunt aberante și i-a transmis că reţeaua de termoficare nu se repară cu "melodii la mandolină", într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Firea, către Orban: „Cu melodii la mandolină și alcool nu se repară țevile RADET!”

Gabriela Firea este la primul mandat de primar al Capitalei., câștigat în 5 iunie 2016.

La alegerile locale din 2016, organizate într-un singur tur, PSD a câștigat toate fotoliile de primari - și cel general, și cele de sector.

La o prezență de doar 33% în București, Gabriela Firea a devenit primarul Capitalei cu 246.553 de voturi (42,97%), în vreme ce Nicușor Dan, care a candidat din partea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) a ieșit pe locul al doilea, cu 175.119 voturi, adică 30,52%.

Candidatul PNL, Cătălin Predoiu (după ce liberalii și-au schimbat de trei ori candidatul - Cristian Bușoi, Ludovic Orban, Marian Munteanu),  a avut 64.156 de voturi (11,18%). București are pe listele permanente 1,79 milioane de cetățeni cu drept de vot. Candidatul PMP, Robert Turcescu,  a obţinut 6,46%.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-09 00:12:45
Paine si circ in Romanica

Numai o minune mai poate sa se intample sa castige inca un mandat dupa ce a inebunit cu slugile din Voluntari toate companiile municipale ilegale , rahaturi turcesti de autobuze si tramvaie, radet care nu functioneaza etc. Gargara multa pe la TV exact ca Guvernul Bufonilor.

Alte articole din: POLITICĂ