Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: Nimeni nu a vrut să spună că nu putem trata aceşti pacienţi. O laşitate colectivă

Friday, 06 November 2015, 22:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Ştim că în România nu putem trata marii arşi, o ştia şi ministrul Bănicioiu, o ştiau şi directorii de spitale şi medicii, o ştiam şi noi. Şi nimeni nu s-a încumetat însă ca dumunică să spună situaţia este următoare: «Avem 87 şi 114 de mari arşi pe care nu îi putem transporta cu avionul. Am putea să îi transportăm cu ambulanţele, dacă ne-ar ajuta statul român şi dacă cei din Turcia sau din Austria ar fi de acord să îi primească. Ne costă atâta. Şi, pe lângă fângă faptul că decretăm doliu naţional, vom aloca 5 milioane de euro din cele 100 de milioane de euro, taxe încasate de la aceste cluburi ale morţii ca să încercăm să salvăm aceste persoane, pentru că la noi în România avem doar atâţia medici»", a explicat Cozmin Guşă.

Acesta mai precizat că Românua nu are nici proceduri pentru a trata aceşti pacienţi şi nici un mediu aseptic. "Îmi pare rău, dar aceşti oameni sunt jupuiţi de piele, am avut cazuri în familie, prieteni, sunt carne vie o lună sau două din viaţa lor şi trebuie ţinuţi în nişte incubatoare ca să nu fie infectaţi", a completat consultantul politic.

"Îmi pare rău de Bănicioiu că a mers iar pe mână lui Ponta care a inventat poveşti cu şoţia Ambsadorului Olandei, de pe patul de spital din Turcia, unde s-a dus pentru o banală operaţie la picior. Nu a fost în stare să trimită măcar unul pacient ars acolo în Turcia la prietenul lui. În schimb, a făcut tot felul de jocuri de scenă", a mai afirmat Cozmin Guşă.

"Revolta este clară", a completat consultantul politic.

Cozmin Guşă: Clasa politică a predat steagul. Toată responsabilitatea, lăsată pe umerii lui Iohannis

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL